Metamorfose

Stories can conquer fear you know. They can make the heart larger.
Ben Okri

Fra de ældste tider har mennesket fortalt historier. At fortælle historier har været en måde at få virkeligheden til at give mening. Det har også været en måde at overføre erfaringer og indblik fra det ene menneske til det andet. Andres fortællinger har oftest den effekt, at vi indser, at vi er ens som mennesker - det være uanset baggrund, sygdom, hudfarve eller religion. Vi bliver alle født, lever og dør - vi bliver alle forelskede, triste eller glade.

Når vi fortæller, forandrer vi os. Vi ser på en måde os selv udefra. Fortællingen og genfortællingen tjener for mange mennesker det formål at komme til at forstå sig selv. Det kan for nogle give indblik og forståelse af fortiden, men det giver i hvert fald helt sikkert retning. Vi skaber nemlig os selv med vore fortællinger.

Alle mennesker har en historie, som er vigtig - ikke fordi man nødvendigvis har besteget verdens højeste bjerg, eller løbet verdens hurtigste maraton - tilværelsen handler ikke om højdepunkterne, tilværelsen handler om hverdagen.

Når vi fortæller, forandrer vi de andre. Det ligger i fortællingens anatomi, at den vil noget med andre mennesker, men også at den altid griber andre mennesker. Man kan simpelthen ikke lade være med at høre efter, når nogen fortæller deres historie...

Forhistorien for Metamorfose er i al sin gribende enkelhed den, at Lille Skole for Voksne i Odense i sensommeren 2011 gennemførte et lille pilotprojekt, hvor vi med brug af digitale fortællinger gav vore studerende mulighed for at fortælle deres egen historie. Fortællingerne kom til at omhandle isolation og hvordan man kunne bryde isolationen. Det blev til nogle meget fascinerende fortællinger om kunst, musik, litteratur, psykologi oma., og det åbnede for alvor vore øjne for mulighederne med fortællinger.

Gennem midler fra Socialministeriet har vi efterfølgende sat en workshop op, hvor der er en dygtig projektleder, men som ellers primært drives af frivillige. Her kan alle få hjælp og rådgivning til at producere deres historie. Der er nogle ganske få kvalifikationskrav for at kunne deltage, men ellers er der i princippet frit spil. 

Workshoppen er gratis at deltage i - eneste krav er, at produktet må offentliggøres på nettet og andre steder. Der kan forekomme venteliste, da der af pladshensyn højest kan være 8-10 "fortællere" ad gangen.

 

        

Kontakt skolen

Brug nedenstående for direkte kontakt

  • 66 14 44 44

Kom i forbindelse med os

Lille Skole for Voksne er på (nogle) sociale medier
 

Vi bruger cookies og tilsvarende teknologier til statistik

Læs mere

Jeg accepterer